Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η διαπαιδαγώγηση των νέων από τους γονείς (Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος). [3ο...


8 σχόλια:

  1. Χαίρετε εν Κυρίω κ. Ρωσσόπουλε!«Παρακολουθώ» τις διαλέξεις-κατηχήσεις σας μέσω του καναλιού που διατηρείτε στο yοutube και με αναπαύει η ανεπιτήδευτη απλότητα με την οποία αναμεταδίδετε την πατερική διδασκαλία σε εύρος ζητημάτων με το οποία καταπιάνεστε κατά καιρούς.

    Επειδή με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η πατερική θεολογία σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των τέκνων - δεδομένου ότι πρόκειται συν Θεώ να γίνω μητέρα - θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια σχετική βιβλιογραφία (συγκεκριμένες εκδόσεις), η οποία να είναι εύκολα προσβάσιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Πολίτη Καλησπέρα σας ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια.Σύντομα θα ανέβουν κι άλλα κηρύγματα περί διαπαιδαγώγησης νέων. Ένα καλό βιβλίο υπάρχει στήν Αποστολική Διακονία σε μετάφραση Εκεί είναι συμπυκνωμένη όλη η διδασκαλία του αγίου. Υπάρχουν κι άλλα βιβλία αλλά δέν έχω υπόψιν μου τον τίτλο. Θα ρωτήσω και εγώ και θα σάς απαντήσω σύντομα. Εγώ δανείζομαι την διδασκαλία των αγίων Ι.Χρυσοστόμου και Μεγάλου Βασιλείου από τήν πατρολογία αλλά αυτοί είναι πολλοί τόμοι και είναι δύσκολο να τα πάρετε από εκεί. Επιφυλάσσομαι προσεχώς να σάς πληροφορήσω γιά τους τίτλους!

      Διαγραφή
    2. Ο Τίτλος είναι Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου>.

      Διαγραφή
    3. Eυχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Ο Τριαδικός μας Θεός να σάς φωτίζει και να σάς ενδυναμώνει στο σπουδαίο και φορτισμένο με μεγάλη ευθύνη έργο που επιτελείτε.

      Διαγραφή
    4. Μιας και εορτάζεται και η μνήμη του Θείου Χρυσοστόμου σήμερα, τις πρεσβείες του να έχουμε!

      Διαγραφή
    5. Αμήν! Και πάλι σας ευχαριστώ! Η Παναγία μας να σάς σκεπάζει εσάς και όλη την οικογένεια σας!

      Διαγραφή
    6. Αμήν!Να είστε καλά, το αυτό αντεύχομαι και για την δική σας οικογένεια!

      Διαγραφή